Zo blij als een kind met mijn Hairextensions

Als 7 jarig meisje had ik een lange pony herinner ik me, tot net boven de ogen. Ik had bruin haar, tot iets over de schouder, niet stijl, geen krullen, maar een lichte slag. Achteraf gezien had ik toen het mooiste haar dat ik ooit heb gehad, tot nu!

Hairextensions-voor-naHairextensions

Afgelopen maandag heb ik hairextensions laten zetten en nu heb ik het mooiste, langste, volste en meest glanzende haar van de wereld, zo voelt het voor mij althans. Ik heb namelijk nog nooit haar voelen kriebelen op mijn rug, nog nooit mijn haar drie keer op een dag hoeven borstelen, nog nooit mijn haar moeten drogen en in een vlecht moeten dragen voor het slapengaan. Mijn haar was er gewoon en daar deed ik weinig mee, behalve ervan balen dat er zo weinig van was en het zo dun en futloos was. Nu moet ik natuurlijk niet net doen alsof ik een obsessie had, ik was namelijk wel blij dat het steeds langer werd de laatste tijd. Maar door 2 zwangerschappen ben ik veel haar verloren, dat gelukkig wel teruggroeit, maar tergend langzaam. Hierdoor leek ik soms net een leeuw met allemaal kleine, niet te stylen, plukjes die recalcitrant rechtop blijven staan.

Kort, rood, zwart

Toen ik ongeveer 16 jaar was heb ik mijn haar kort laten knippen, kort opgeschoren van achteren en bovenop iets langer. Mijn haar leende zich perfect voor het modeleren van de meest hippe, korte, pittige kapsels, dat was echt het enige voordeel van dun haar. Ik heb het in die tijd veel ontkleurd, daarna knal ‘poppy’ red geverfd, of zwart, of met groene, paarse of roze plukken, dat paste in die tijd perfect bij mijn broeken met wijde pijpen en kinderlijke shirtjes. Er was een dag dat ik om 08:45 voor de Kruidvat stond om een pakje verf te kopen omdat het ietwat mislukt was en ik vanille-aardbei-softijs kleurig haar had. Ik schaamde me niet, had geen problemen met mijn niet perfecte haar. Ook liet ik het invlechten, liet ik dreads zetten, knoopte er nephaar in en bleef het verven.

Maryke-vlechtjes Maryke-rood2 Maryke-Rood MarykeMondria Maryke-18 Maryke-7
Volwassen worden

Toen ik een echte baan kreeg, mijn vriend ontmoette, ‘volwassen werd’, begon dit extreme haar en ook kleding gedrag zich langzaam te stabiliseren, tot grote blijdschap van mijn ouders denk ik. Een pony, wat highlights, af en toe wat krullen met de krultang, daar bleef het bij. De daaropvolgende jaren nam ik niet echt meer de tijd voor mijn haar, op een kappersbezoek eens in de heel veel maanden na, gebeurde er weinig. Ik heb me neergelegd bij de wetenschap dat mijn haar nooit vol, lang en dik zou worden, zelfs niet met hele dure shampoos, conditioners en maskers. Dus lakte ik bijna elke dag mijn nagels, ging heel af en toe naar de schoonheidsspecialist en trok leuke kleren aan om me zelfverzekerd te voelen. En dat lukte goed hoor!! Maar toen ik in 2014 via mijn werk in aanraking kwam met Beauty By Roos Hairextensions, begon het enorm te kriebelen, het was dus toch mogelijk! Al was het maar voor 1 keer in mijn leven 🙂 Daarnaast weet ik dat heel veel vrouwen op TV of in de bladen van nature ook niet allemaal prachtig, vol, lang haar hebben. Extensions, matten, weaves of gewoon Photoshop zijn de normaalste zaken op beautygebied tegenwoordig.
Toen mijn moeder op een dag, toen ik net 1 uur voor de spiegel met een krultang in de weer was geweest, doodleuk zei: “Jij hebt ook dun haar” was het klaar. Ik ben me gaan verdiepen in de mogelijkheden, de kosten, aantallen, merken etc. van extensions. Prompt kreeg ik voor mijn verjaardag afgelopen februari, nietsvermoedend een bon van Beauty By Roos Hairextensions cadeau. Ja hoor, een schot in de ‘roos’!

HairextensionsGelukkig

Nu ga ik dus al enkele dagen als de gelukkigste vrouw door het leven. Mooi, lang haar geeft een vrouw zelfvertrouwen, het gevoel dat ze een echte vrouw is, zo lees ik op internet. Ik wist al dat ik een echte vrouw was, maar mijn lange haren dragen zeker bij aan een gelukzalig, vrouwelijk en wellicht sexy gevoel. Wat hierbij natuurlijk ook meespeelt, zijn de enorm positieve reacties van mensen om me heen. Die vat ik positief op, want eigenlijk zeggen ze ermee dat mijn eigen haar minder mooi is, dat ik zelf, puur natuur dus minder mooi was dan nu met haar dat niet van mijzelf is. Maar dat geeft niets, dat vind ik zelf ook… Ik moet nog even oefenen met stylen, want oh wat leek dat makkelijk toen Roos het in de salon bij me deed en dan zeg ik: Laat de lente (terrasjes, festivals, citytrip, tuinfeestjes etc.) maar komen, I am ready!