Wij ontdekten de mooiste Gelderse Streken

Begin augustus ontving Vettt een hele gave uitnodiging van Gelderse Streken voor een blogweekend met 10 gezinnen in het prachtige Gelderland. In dit weekend zouden de 4 Gelderse regio’s en de kinderen centraal staan. Dat klonk goed! Ik was dan ook erg blij toen ik hoorde dat ik hier, voor Vettt, met mijn gezin aan deel mocht nemen.

 Mamabloggers Gelderse Streken

Op naar Gelderland

Op vrijdag 16 september vertrok ik met mijn mannen, aan het einde van de middag, richting Gelderland. Onze basis dit weekend was Landal Coldenhove in Eerbeek. Een prachtige en rustige plek midden in de bossen. Een plek om tot rust te komen, om lekker te eten en de kinderen te laten uitrazen. Een plek van waaruit je de volgende dag weer fris de provincie in kunt.
Tip: Timber’s Brasserie op het park. Waar ze een hele grote kinderkeuken en koks speciaal voor de kinderen hebben. Dat vond ik zo ontzettend leuk en uniek! Ravi en Bodhi kregen een verantwoord voorafje met een klein spelelement, waar zelfs een medaille mee werd verdiend. Hierna mochten ze zelf hun hoofdmaaltijd en toetje kiezen. Na het eten konden ze spelen in de industriële kinderkeuken terwijl wij op ons gemakje genoten van een heerlijke ‘grote mensen’ maaltijd.

Kom maar op met die streken!

Zaterdagmorgen stonden we allemaal weer op tijd klaar, want het programma riep. Deze zaterdag stonden het Afrika Museum, een lunch bij pannenkoekenboerderij de Duivelsberg en een bezoekje met gids Lies aan Burgers’ Zoo op het programma.

Afrika Museum Gelderse StrekenOnze eerste locatie: het Afrika Museum in Berg en Dal

Ik ben helaas nog nooit in Afrika geweest, maar de sfeer van dit museum, vooral buiten, voelt voor een Afrika-nitwit best Afrikaans aan. Vooral met een zonnetje erbij! Voor onze kinderen was het buitenmuseum met haar schattige huisjes, winkeltje, grote houten draak en de beeldenspeeltuin favoriet.

Tip: We werden ontvangen door een gids en aan de hand van ‘spelletjes’ leerden we meer over de tentoongestelde kunst. Dat werkt toch beter dan wanneer je er zelf langsloopt. En het was voor de kinderen ook heel leuk omdat ze er actief bij betrokken werden. De buitenspeeltuin is trouwens echt heel erg leuk!

Op pad met Lies in Burgers’ Zoo te Arnhem

Burgers Zoo Gelderse StrekenNa, misschien wel de lekkerste pannenkoek ooit bij de Duivelsberg (wat ligt dit hier mooi, jammer dat we geen tijd hadden voor een wandeling…), rijden wij door naar Burgers’ Zoo in Arnhem. Deze dierentuin is ons niet vreemd. Toen ik hoorde dat deze locatie op ons programma stond, dacht ik dan ook alles al gezien te hebben en er relaxed van te kunnen genieten. Niets was minder waar! Gids Lies was niet van plan ons ‘gewoon maar even’ op pad te sturen en nam ons mee de Bush en de Ocean in. Wat was het superleuk om met een gids op ontdekking uit te gaan. Zo zie, hoor en leer je van alles!

Tip: Wist je al dat Burgers’ Zoo bouwt aan het grootste overdekte mangrove van de wereld? Dit wordt o.a. het nieuwe huis van de zeekoeien.

 

We sloten de dag moe, maar zeer voldaan, af in het zwembad op ons park. Zondagmorgen stonden we alweer op tijd klaar voor een nieuw programma. We namen afscheid van de families die een ander programma hadden en maakten een groepsfoto bij Bollo de Beer.

Slot Loevestijn Gelderse StrekenMet de watertaxi naar Slot Loevestein in Poederoijen

Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik denk dat dát aan mij ligt…. Want Slot Loevestein is het beroemdste kasteel van Nederland. De sleutel van het slot, welke we ontvingen bij aankomst, opende heel veel nieuwe inzichten over de geschiedenis van de middeleeuwen, voornamelijk van Hugo de Groot.

Tip: Neem de watertaxi van Gorinchem naar het slot. Je bent er met 10 minuutjes, maar voor de kinderen is het echt een leuke ervaring om met de boot aan te komen bij het slot.

GeoFort Gelderse StrekenDoor naar het GeoFort in Herwijnen

Onze laatste locatie was het GeoFort. Ben je dol op naviagtietechnieken, op speuren, klauteren en aardrijskunde? Dan is dit de place to be! Je beleeft hier namelijk de wereld van X, Y, Z. Op dit spannende forteiland waar alles in het teken staat van kaarten en navigatie konden we buiten, maar ook binnen verschillende experimenten doen. Ook speelden we in de Vleermuisspeurtuin van Staatsbosbeheer en aten we een ijsje in de zon.

GeoFort is uitgeroepen tot beste kindermuseum van de wereld in 2016!

Tot ziens Gelderland

Liefde Gelderse StrekenWe sloten dit heerlijke weekend af bij pannenkoekenboerderij de Stapelbakker in Beesd, waar ik ook even een kijkje nam in de prachtige landwinkel met heel veel regionale lekkernijen. Ik heb me, samen met mijn jongens, laten verassen en verwennen door Gelderland. Waarvoor mijn dank aan de organisatie: Gelderse Streken, Landal Coldenhove, Sanne en Talitha van EnSanne en natuurlijk alle Gelderse partners.

Omdat Gelderland naast Overijssel ligt en wij vanuit Enschede met 20 min. in Gelderland zijn dacht ik de provincie al redelijk goed te kennen. Maar dit bleek dus echt niet zo te zijn. Gelderland is groot, wijds, uniek en uitdagend, voor jong en oud, wij komen terug!

Voor Vettt schreef ik 2 uitgebreide blogs, met 10 Gelderse Streken. Ik schrijf daar ook over plekjes waar wij tijdens dit weekendje niet waren, maar wel al eerder waren of ooit nog naar toe willen. Lees hier de eerste blog met alvast 5 tips. En hier de tweede, met de laatste 5 tips.

No comments yet.

Join the Conversation