Genieten van alledaagse schoonheid

Het is heerlijk om weg te dromen bij prachtige wolken, een groene berm met wilde bloemen of een mooi karakteristiek huis. Wegdromen is iets fijns, om even te ontsnappen aan de narigheid die zich afspeelt op deze wereld.

Je ziet steeds vaker foto’s voorbijkomen van alledaagse dingen; een mooie boom, dauwdruppels aan een blad, een blij kind, een fiets tegen een brug of een kopje verse koffie. Ik vind dat mooi en puur en besef me dan dat we veel te weinig stilstaan bij de schoonheid van de alledaagse dingen. De schoonheid van de dingen die er zijn, elke dag, zomaar voor niets.

Alledaagse schoonheid

Ik las in de Flow over projecten waar bloggers en Instagrammers mee bezig zijn. Zoals het gratefulness-project, waarbij ze alles delen waar ze dankbaar voor zijn. Zo werd het project 365daysofgratefulness zelfs wereldberoemd en werden er hiermee tienduizenden anderen geïnspireerd hetzelfde te doen. Ik hou ervan als mensen anderen kunnen inspireren, dat is toch mooi?! Maar een valkuil is, dat je vindt dat je alleen dankbaar mag zijn voor grote dingen, terwijl het kleine net zo belangrijk is. Ik ben bijvoorbeeld dankbaar voor het moederschap, maar ook heel dankbaar voor de Hortensia die bloeit in mijn tuin.

Foto’s met een gouden randje

Ik ben dus eens rond gaan Instagrammen en vond prachtige plaatjes van alledaagse dingen die zo beeldschoon zijn. Ik wil dit graag met jullie delen, omdat ik merk dat wanneer je wat meer je ogen opent voor deze kleine dingen, je ook je hart wat meer kunt openen. Andere dingen zijn ineens minder belangrijk wanneer je je beseft hoe beeldschoon iets kan zijn. Open je ogen, sta stil en kijk om je heen, wat zie je dan?

Alledaagse schoonheid

Hierboven mijn eigen foto’s, momenten waarvoor ik dankbaar ben, die alledaags zijn en juist daarom zo mooi! Hieronder Instagram accounts en hashtags waarop je de mooiste plaatjes kunt vinden en je je voor eeuwig kunt laten inspireren. En bovenaan de blog zie je een paar unieke foto’s die ik tegenkwam op Instagram toen ik de verschillende hashtags afging. Ik hoop dat ook ik jullie hiermee een beetje kan inspireren. Om de kleine, soms normaal ogende dingen te waarderen, want zo normaal is het allemaal niet.

Een andere blik op de wereld maakt alles waar je met aandacht naar kijkt bijzonder.

Laat je inspireren door alledaagse schoonheid!

Tips uit de Flow:
#iseefaces
#findinglove
#nothingisordinary
#hartjestocht
@finditineverything (van Drew Barrymore)
@heartsinmylife
@heart_rox
@therandomheartproject
#todayisagoodday

Volg je mij al op Instagram? Vind ik leuk

Alledaagse schoonheid

vakantiefoto’s, daar kan ik zo van genieten.