Genieten van mijn 2 kleine mannen

Op zondagmorgen 13 april 2014 om 01:35 uur is onze zoon Bodhi* geboren. Na 9 maanden en 4 dagen in mama’s buik kwam hij in 2,5 uur ter wereld bij ons thuis. Niet gepland, maar zeer bijzonder was het dat grote broer Ravi hierbij was. Verbijsterd, geïntrigeerd en slaperig keek hij naar zijn lieve kleine broertje, die er eindelijk ‘echt’ was.

Bodhi4 weken

We zijn nu 4 weken verder en de kleine man is flink gegroeid, aan zijn bolle wangen te zien. Op enig slaapgebrek na gaat het hartstikke goed. Mama is weer fit, voor zover mogelijk na 4 weken en papa gaat trots elke woensdagmiddag met zijn 2 jongens een wandeling maken. Toch is het wel even weer wennen hoor, het mama zijn zat er natuurlijk al wel in, maar zo’n kleintje vergt toch weer even wat opfrissing. Piepkleine billetjes waar neongele spuitluiers uitkomen, oorverdovend geschreeuw omdat hij zo graag dicht bij me wil zijn, vreselijke buikkrampjes, boertjes die restjes zure, muf ruikende melk achterlaten op mijn kleren en lakens. Toch merk ik dat ik veel relaxter ben en niet zo pietje precies met alles. Hoe lang drinkt hij, wanneer komt hij weer, zit er poep in de luier, oh plast hij wel genoeg, vitamientjes gehad? Zo vergeet ik nu wel eens een luier of vitamientje en soms huilt hij even een tijdje, of ietsje langer.

Alleen maar mama

Het is de tweede en dan profiteer je natuurlijk van de kennis die je bij de eerste hebt opgedaan en daarnaast heb je gewoonweg geen tijd meer om alles op dezelfde manier te doen. Ik heb nog een peuter van 2,5 rondlopen die echt heel erg lief is met zijn broertje en ook best wel geduld heeft als ik aan het voeden ben. Maar als er dan even een uurtje geen baby in de buurt is, dan vraagt hij ook echt alle aandacht en die verdiend hij dan ook. En helaas blijft er dan nog heel weinig (geen) tijd om te lezen, een blog te schrijven, te naaien of te haken, of om gewoon even te douchen, een maskertje op te doen en mijn nagels te lakken. Maar ik denk maar steeds, die tijd komt wel weer en die gedachte geeft me een goed gevoel 🙂 Voor nu ben ik gewoon even alleen maar mama en daar wil ik volop van genieten! Als ik in die 4 bruine ogen kijk smelt ik weg en daar gaat het toch allemaal om!

BodhiVoor deze blog ben ik er even tussenuit geknepen terwijl beide kindjes slapen en manlief beneden lekker even op de bank zit. Ik typ heel zachtjes en hoop dat niemand wakker wordt 🙂

* Betekenis en het verhaal achter de naam Bodhi

In 2006 hebben wij met z’n twee een prachtige reis door het Boeddhistische Thailand gemaakt. Hier hebben wij, toen nog van niets wetend, een hele bijzondere ‘Bodhi boom’ gezien in de oude stad Ayutthaya. Deze reis, de boom en het Boeddhisme hebben een unieke herinnering in ons geheugen achtergelaten. Dat de Hindoestaanse naam Bodhi een verbintenis heeft met onze gedachten aan Thailand is voor ons erg bijzonder.

In het Boeddhisme is ‘bodhi’ ook de kennis waarlangs je tot het volmaakte Boeddhistische inzicht komt. De legende vertelt hoe de Boeddha zelf tot die verlichting kwam en een ‘Boeddha’ = ‘Verlichte’ werd. En dit gebeurde allemaal onder deze mooie en bijzondere Bodhi boom.

De tweede naam van Bodhi is Senn en de betekenis van deze naam is waar/waarheid. Ravi is ook een Hindoestaanse naam en betekend Zonnegod. Zijn tweede naam is Luca en de betekenis hiervan is licht. Op deze manier zijn onze twee broertjes voor altijd met elkaar verbonden.

No comments yet.

Join the Conversation