Walnoot-dadeltaart. Snel en gemakkelijk recept om thuis te maken

Ik ben gek op eten en laat me graag inspireren door alles wat ik op het internet vind. Van suikervrije granola tot popcorn karamel zeezout. Van über gezond tot echt heel erg ongezond… Van ingewikkeld met vreemde ingrediënten tot super simpel. Gelukkig staat het internet vol heerlijke recepten. Maar nooit té vol. Dus bij deze mijn heerlijk simpele en snelle recept voor walnoot-dadeltaart.

Ingrediënten voor 1 taart (+/- 12 stukjes walnoot-dadeltaart)

Beginnen aan de walnoot-dadeltaart doe je zo

Verzamel alle ingrediënten van de walnoot-dadeltaart bij elkaar en weeg ze netjes af. Begin met het in kleine stukjes breken/hakken van de biscuitjes en de walnoten (niet te klein). Snijd dan de dadels in kleine stukjes, dit kan ook met een hakmolen, zoals je onder ziet. Smelt dan de boter op een laag vuurtje. Wanneer de boter gesmolten is kun je de stukjes dadel en de honing toevoegen. 3 Minuutjes zachtjes roeren, tot de dadels zacht worden.

Het vuur mag uit en de walnoten en koekjes mogen erbij. Roer het geheel goed door nu. Je kunt het beste een taartvorm of cakeblik inpakken met bakpapier, dan laat het makkelijk los en hierin kun je het ook bewaren. Schenk het mengsel in de vorm en druk dit goed aan. Gaat gemakkelijk met een lepel. Evt. kun je halverwege nog een laagje kokosrasp toevoegen. Laat het geheel heel even afkoelen en zet dan de taart ongeveer twee uur in de koelkast. (geduld, geduld, geduld…)

Snijd de taart in gelijke stukjes en bestrooi met kokosrasp.

Eet smakelijk 🍰