Volg mij!

VolgMij

Ik ben inmiddels alweer een tijdje aan het bloggen. Over iets dat ik zelf heb gemaakt, over verpakkingen die ik mooi vind, of over leuke herfst DIY’s, kortom over vanalles wat met creativiteit te maken heeft en waar mijn hart ligt.

Het is mooi om mijn eigen passie en creativiteit te kunnen delen met anderen, het is leuk om te zien dat het gelezen wordt en helemaal te gek om positieve reacties te ontvangen op mijn blogs. Helaas is het schrijven, plaatsen en delen van een blog best een tijdrovend klusje, dus ik kom er niet zo heel vaak aan toe. Maar vooral bij het lezen van andere blogs begint het wel te kriebelen. Ideeën schieten door mijn hoofd en zodra ik even de tijd vind pak ik de iPad, een kopje cappuccino en in dit geval wat pepernootjes en begin te typen.

Nieuwsgierig

Na het posten en delen op social media ben ik altijd nieuwsgierig hoeveel mensen de blog lezen, hoeveel reacties er komen en hoeveel likes en retweets de post krijgt. En ik moet zeggen dat ik altijd stiekem hoop op meer volgers, likes, tweets, reacties en bezoekers, maar hoe doe je dat?

Laatst kwam ik via, via, via bij een tweet van MamaMarketing terecht, het ging over hoe je je eigen producten presenteert op een beurs of markt. En mocht het nou net zo zijn dat wij (Marlou, Debbie en ik van GetCrafty) ons dat laatst afvroegen toen wij op de Kunstmarkt stonden in Hengelo. Dus mijn aandacht was meteen getrokken. Na het lezen van deze interessante blog op de website van MamaMarketing ben ik eens verder gaan lezen. Ze bieden praktische hulp bij het ontwikkelen van je eigen doe-het-zelfmarketingstrategie. Het leuke is, dat ze tips, tricks & tools geven om zelf je marketing aan te pakken. Klinkt goed, ik ben ze meteen gaan volgen op Facebook en Twitter en zo kwam ik een week later terecht in een interessant vragenuurtjes gesprek op Facebook. De vraag was: hoe krijg ik meer volgers op mijn blog? Interessante vraag, met geen pasklaar antwoord bleek. Wel werden er verschillende ideeën aangedragen, zoals een samenwerking tussen meerdere bloggers, zoals wij doen bij GetCrafty. Maar ook een goede aansluiting op je verschillende social media kanalen is van belang. Laat hierop zien wie je bent en waar je blog vindbaar is. Creëer herkenning en eenheid in je huisstijl zodat mensen je gaan herkennen en terug kunnen vinden. Blijf dicht bij jezelf en schrijf over de dingen die je zelf leuk vindt. Helaas kunnen geen van deze tips een garantie geven op veel volgers, lezers, bezoekers of klanten op je website en dus zul je het zelf moeten gaan ontdekken. Gelukkig weet ik uit eigen ervaring best wat van marketing, maar toch blijft het lastig. Het staat zo simpel, laat zien wie je bent en creëer herkenning, maar de uitvoering is vaak best lastig. En al doe je het goed, zoals ik al eerder aangaf, dat is nog geen enkele garantie voor een grote fanclub.

Leuke blogs

Dus ik blijf het gewoon proberen om leuke blogs te schrijven, te posten en te delen. Ik zoek andere bloggers op en deel behalve mijn blogs ook nieuwe creaties van mijn eigen merk LoveBirds en leuke quotes, ervaringen of afbeeldingen. Ik blijf hopen op positieve reacties en op meer volgers. En bovenal vind ik het gewoon heel erg leuk om te schrijven en om te creëren. En als iemand anders dat ook leuk vindt is dat natuurlijk helemaal te gek!