Maryke Mondria

Maryke Mondria

Welkom! Ik ben Maryke Mondria, geboren en getogen in Enschede, de stad waar ik enorm veel van houd. Ik woon met mijn 3 mannen, Ravi (8-9-2011, druk, lief en attent, sportief, charmant en is gek op alles met wielen en vleugels), Bodhi (13-04-2014 heel relaxed en hangt graag bij zijn moeder, hij is een charmeur en clown en houdt enorm van dieren) en vriendlief Bram (we zijn sinds begin 2005 samen, hij is knap, lang, attent en de liefste vader) en twee konijntjes (Lilly en Benjamin) in een jaren 30 huis in, natuurlijk, Enschede.

Mama Maryke

Ik vind het fantastisch om mama te zijn, iets wat ik mijn hele leven al wilde worden. Ik geniet van mijn opgroeiende jongens, om ze te zien spelen, ravotten, dansen, ze te zien slapen, om met ze te knuffelen en op pad te gaan. Niet altijd natuurlijk, want van het keer op keer wegvegen van snottebellen, wassen van kleren en het wegpoetsen van mijn wallen wordt geen moeder blij.

Werknemer Maryke

Maar ik houd er ook heel erg van om even geen moeder te zijn, om mijzelf op andere vlakken te ontwikkelen, niet op het gebied van schoonmaken, EHBO, en scheidsrechteren. Ik daag mijzelf graag uit op creatief vlak. Dat deed ik zakelijk 3 dagen in de week als project- en accountmanager en later als digital marketeer bij een creative agency. In juli 2019 heb ik besloten, om na 15 jaar, mijn baan op te zeggen. Ik schreef er een blog over.

Ik ben in 2005 begonnen als grafisch vormgeefster, nadat ik de opleiding Kunst en Techniek heb afgerond op Saxion. Mede door mijn brede kennis op grafisch-, technisch- en (online)marketing gebied ben ik breed inzetbaar.

logo-lovebirds_websiteLoveBirds Maryke

Ook op privé vlak ontwikkel ik me graag en daarbij ontdek ik graag nieuwe dingen. Van jongs af aan ben ik al creatief bezig. Ik ben gek op tekenen, naaien, haken, ontwerpen, kleuren, het stylen van ruimtes en op schrijven. Ik ben een creatieveling, iemand die niet stil kan zitten en altijd van alles wil doen, voor mijzelf en voor anderen.

Daarom ben ik, naast mijn werk in 2008 LoveBirds begonnen. Onder deze naam maak ik handgemaakte creaties van stof en wol en ontwerp ik feest-, trouw- en geboortekaartjes. Onder mijn eigen naam Maryke Mondria creëer ik persoonlijke en unieke getekende familieportretten.

Daarnaast blog ik al jaren, over creativiteit, mijn liefde voor verpakkingen, eten, mijn kinderen, het moederschap, leuke uitjes en alles daaromheen. Ik blog hier, maar ook op het inspiratieplatform voor Twentse ouders; Vettt.nl en op Boyslabel, over alles wat met mijn jongens te maken heeft.

MarykeMondriaGewoon Maryke

Ik wordt blij van frisse lucht, van even weg zijn, al is het maar een uurtje. Om ergens ontspanning en rust te vinden wandelen wij veel, vooral in het oh zo mooie Twente.

Ik onderneem ook veel andere leuke activiteiten, samen of alleen en ook af en toe zonder de jongens. Zo gaan we elk jaar, sinds we kinderen hebben, met z’n twee een paar daagjes weg, zo zijn we o.a. naar New York, Istanbul, Gent, Wenen en Valencia geweest.

Ik houd ook nog van: het lakken van mijn nagels, sushi eten tot ik niet meer kan, reizen naar onbekende plekken (doe ik alleen te weinig), foto’s en filmpjes maken met mijn telefoon en deze op Instagram zetten, naar een festival gaan, het liefst in de buurt, enge dingen doen, maar niet té eng, cocktails drinken, het liefst op een strand, winkelen, al kom ik daar nooit aan toe, series kijken en slapen, heel lang en diep slapen.

Zoals je leest, stopt mijn brein bijna nooit, ik laat me door alles om me heen inspireren en het schrijven helpt mij rechtdoor te blijven gaan. Ik hoop dat jullie met me mee willen.

Liefs Maryke