Maryke Mondria

Maryke Mondria

Welkom! Ik ben Maryke Mondria, geboren en getogen in Enschede, de stad waar ik enorm veel van houd. Ik woon met mijn 3 mannen, Ravi (8-9-2011, druk, lief en attent, sportief, charmant en is gek op alles met wielen en vleugels), Bodhi (13-04-2014 heel relaxed en hangt graag bij zijn moeder, hij is een charmeur en clown en houdt enorm van dieren) en vriendlief Bram (we zijn sinds begin 2005 samen, hij is knap, lang, attent en de liefste vader) en met poes Dibbe (lui) en twee konijntjes (Lilly en Benjamin) in een jaren 30 huis in, natuurlijk, Enschede.

Mama Maryke

Ik vind het fantastisch om mama te zijn, iets wat ik mijn hele leven al wilde worden. Ik geniet van mijn opgroeiende jongens, om ze te zien spelen, ravotten, dansen, ze te zien slapen, om met ze te knuffelen en op pad te gaan. Niet altijd natuurlijk, want van het keer op keer wegvegen van snottebellen, wassen van kleren en het wegpoetsen van mijn wallen wordt geen moeder blij.

Werknemer Maryke

Maar ik houd er ook heel erg van om even geen moeder te zijn, om mijzelf op andere vlakken te ontwikkelen, niet op het gebied van schoonmaken, EHBO, en scheidsrechteren. Ik daag mijzelf graag uit op creatief vlak. Dat doe ik zakelijk 3 dagen in de week als Project Manager bij AlienTrick, een creatief- en technisch marketingbureau. Ik ben niet vies van hard werken, van stress en geniet van het samenwerken met collega’s van onze jaarlijkse teamuitjes en korte wandelingetjes in de middagpauze. Ik ben er in 2005 begonnen als grafisch vormgeefster, nadat ik de opleiding Kunst en Techniek heb afgerond op Saxion. Mede door mijn brede kennis op grafisch en technisch vlak en natuurlijk mijn liefde voor het vak ben ik doorgegroeid naar mijn huidige functie.

logo-lovebirds_websiteLoveBirds Maryke

Ook op privé vlak ontwikkel ik me graag en daarbij ontdek ik graag nieuwe dingen. Van jongs af aan ben ik al creatief bezig. Ik ben gek op tekenen, naaien, haken, ontwerpen, kleuren, het stylen van ruimtes en op schrijven. Ik ben een creatieveling, iemand die niet stil kan zitten en altijd van alles wil doen, voor mijzelf en voor anderen.

Daarom ben ik, naast mijn werk in 2008 LoveBirds begonnen. Onder deze naam maak ik handgemaakte creaties van stof en wol, ontwerp ik trouw- en geboortekaartjes en sta ik af en toe op een markt. Daarnaast blog ik ook al jaren, over creativiteit, mijn liefde voor verpakkingen, eten, mijn kinderen, het moederschap, leuke uitjes en alles daaromheen. Ik ben niet altijd even actief, maar als ik het doe, doe ik het met heel veel passie. Daarnaast blog ik ook op het inspiratieplatform voor Twentse ouders; Vettt.nl en op Boyslabel, over alles wat met mijn jongens te maken heeft.

MarykeMondriaGewoon Maryke

Ik wordt blij van frisse lucht, van even weg zijn, al is het maar een uurtje. Om ergens ontspanning en rust te vinden wandelen wij veel, vooral in het oh zo mooie Twente. Dit deed ik als kind al met mijn ouders en nog steeds vind ik dat heel fijn. (Ik vind het wel een raadsel hoe mijn ouders vroeger toch overal de weg wisten, hoe kwamen we toch steeds weer, na onze wandeling, netjes bij onze auto terecht zonder mobiel en TomTom?! Thank god voor mij en mijn metgezellen dat we die nu wel hebben!

Ik onderneem ook veel andere leuke activiteiten, samen of alleen en ook af en toe zonder de jongens. Zo gaan we elk jaar, sinds we kinderen hebben, met z’n twee een paar daagjes weg, zo zijn we o.a. naar New York, Istanbul, Gent, Wenen en Valencia geweest.

Ik houd ook nog van: het lakken van mijn nagels, sushi eten tot ik niet meer kan, reizen naar onbekende plekken, foto’s maken met mijn telefoon en deze op Instagram zetten (pas na een strenge controle van mijzelf), naar een hip festival gaan, het liefst in de buurt, enge dingen doen, maar niet té eng, cocktails drinken, het liefst op een strand, winkelen, al kom ik daar nooit aan toe, series kijken en slapen, heel lang en diep slapen.

Zoals je leest, stopt mijn brein bijna nooit, ik laat me door alles om me heen inspireren en het schrijven helpt mij rechtdoor te blijven gaan. Ik hoop dat jullie met me mee willen.

Liefs Maryke