Leren fietsen met vallen en opstaan

Bicycle bicycle bicycle
I want to ride my bicycle bicycle bicycle
I want to ride my bicycle
I want to ride my bike
I want to ride my bicycle
Iwant to ride it where I like.

Nou, ik niet hoor!

Ik houd niet zo van fietsen, dat is altijd al zo geweest. Ik viel ook vaak als kind. Omdat mijn voorwiel over een stoeprandje ging en mijn achterwiel niet of omdat onze hond op een zandweg van links naar rechts voor mijn fiets rond rende, of omdat mijn trapper afknapte….

Leren fietsen

Toen ik leerde fietsen, vroegah!

Leren fietsen

Ik vond het verschrikkelijk dat ik vroeger, van mijn 12e tot mijn 18e, 6,2 km moest fietsen van huis naar school en dan ook weer 6,2 km terug, in weer en wind. Ik vond mijzelf zoooo zielig toen. Daar kwam nog bij dat ik wel eens een lekke band had en het natuurlijk heel vaak regende en waaide. Vaak, naar mijn gevoel altijd…zooo zielig! En dan ging ik op zaterdagavond uit, moest ik helemaal naar de binnenstad van Enschede fietsen. Regende het, dan trok in mijn regenpak aan en 1 km voor aankomst weer uit. Om niet gezien te worden met dit regenpak, maar alsnog zeiknat te regenen. Op de terugweg vond ik de afstand niet meer zo erg, er was altijd een vriendinnetje bij en de bessensap of apfelkorn maakte de weg een stuk korter!

Wat een aansteller was ik zeg! Maar tóch herinner ik me het gevoel dat ik toen had wanneer ik op de fiets zat nog goed. Ik vond het gewoon niet leuk, punt!

Ik snap het niet

Ik snap mensen die voor hun lol fietsen ook niet zo. Laat staan professioneel…. Maar ieder zijn ding natuurlijk. Ik heb dan wel weer een hele mooie rode (mama)fiets, een Cortina gestyled door Lief. Ik fiets dus wel stylish verantwoord zeg maar 😉 Ik fiets om mijn kinderen naar school te brengen en op te halen of voor een kleine boodschap in de buurt, wanneer ik naar een vriendin ga of ergens een drankje doe. Soms heb ik zelfs zin om op een zondag als de zon schijnt, het niet waait en we geen haast hebben, een stukje te fietsen. En dan kan ik er ook nog van genieten!

Leren fietsen

Wij zijn hier met de fiets, want wij zijn antilopen!

Bram daarentegen legt behoorlijk wat kilometers af op zijn fiets. Zelfs toen hij in Rossum (dorpje ver weg) werkte, stapte hij elke morgen zonder te klagen op de fiets. Hij heeft daar gewoon geen problemen mee.

Dat Ravi fietsen superleuk vindt en dit ook heel goed kan heeft hij dus van zijn papa. Hij zat al heel vroeg op de loopfiets en de zijwieltjes van zijn fietsje hebben we nooit gebruikt. Ik wil niet opscheppen, maar mijn kind is gewoon heel goed op alles met wielen en met een stuur!

Leren fietsen

Ravi’s loopfiets

Bodhi daarentegen heeft er niets mee. Geen enkele behoefte om op de loopfiets te gaan, eng! Laatst gingen we stenen zoeken en nam Ravi zijn skelter mee. Bodhi wilde op de Puky driewieler en ging als een Flinstone vooruit, met zijn voetjes zette hij zich voort. We stimuleerden hem om zijn voeten op de trappers te zetten en dat deed hij uiteindelijk ook. Maar het ontbreekt hem nog aan kracht, dus duwde ik hem stukje bij stukje voort. Ondertussen reed hij de berm in, de straat op of tegen een muurtje aan. Geduld! Sturen en trappen tegelijk is ook niet niks. Hiermee moet hij nog even oefenen en omdat ik hem zo goed begrijp krijgt hij van mij alle tijd 🙂

Leren fietsen

De schuur staat ondertussen vol met fietsen, een step, skelter, spacescooter, driewieler, loopfiets, babyfietsje en een loopauto. Ravi wisselt alles af waar hij nog op past af en we zien wel waar Bodhi uiteindelijk voor kiest. Eén ding is zeker, ik blijf hem niet eeuwig achterop mijn fiets vervoeren. Er komt dus een dag dat mijn kleine mama-kindje toch echt moet leren fietsen. Ik leef met hem mee…