Lente

allemaal-rokjes

Heel langzaam, beetje bij beetje, komt de lente dichterbij. Af en toe heerst er nog verwarring, jas aan, of uit, zonnebril op of toch weer de handschoenen aan. Laarzen aan, of kan een open schoentje al?

Vanmorgen sloeg ik de gordijnen open en werd verblind door de zon, kriebels vanbinnen…. Lente, je bent er! Ik trok mijn fleurige rokje aan, twijfelde nog over de schoenen en liep de trap af. Maar toen ik de achterdeur open deed om de kat eruit te laten ontstonden er kippevelletjes.

Ik liep meteen weer naar boven en trok toch maar even een vestje aan. Zonnestralen maken nog geen lente, bleek ook vanmorgen weer. Maar toch klaag ik niet, elke zonnestraal ontvang ik met liefde, hopend dat ze de volgende keer al haar vriendjes meeneemt en mij de hele dag bestralen.

Zomerse rokje

Vandaag heb ik mijn zomerse rokje aangehouden en hoe meer zon, hoe meer warmte, hoe meer rokjesdagen er komen. Tijd dus om zelf eens een leuk rokje te maken. Via de website Gewoon Leuker kwam ik een tijdje geleden al op een leuk boek terecht, allemaal rokjes. Hierin staan superleuke patronen om meteen mee aan de slag te gaan.

Hopelijk is het morgen weer een rokjesdag, misschien wel zonder vestje?

No comments yet.

Join the Conversation