Hoe we de pasen doorkwamen dit jaar

pasen

Het is een bijzonder jaar qua feestdagen in Nederland, alles valt zo vroeg. Ik was jarig met carnaval en Bram op 2e paasdag, ik kan me niet heugen dat dit eerder zo was. Maar wij zagen er het voordeel van in en vingen afgelopen paasweekend 2 vliegen in 1 klap door Brams verjaardag te vieren terwijl we ook paasbroodjes en (chocolade)eieren aten.

 

Normaal was ik een week van te voren al bezig met de voorbereidingen…

De kinderen en ik waren de hele week al ziek, zwak en misselijk. Het heerst, dat zegt iedereen tenminste, niet dat dat het minder erg maakt, maar het klinkt wel iets verzachtend… Dus hingen wij niet zo vrolijk en lamlendig op de bank. Normaal zou ik al zeker een week van te voren bezig zijn geweest met de boodschappenlijst, cadeauwensen, huisinrichting van Pasen en Brams verjaardag, maar de zin en energie daarvoor ontbrak mij geheel. Lang leve Bol.com en de snelle levering van enkele cadeautjes en voor de Wunderlist app waar ik het gehele boodschappenlijstje op samenstelde vanaf de bank. De paastak stond al een weekje dus ik was klaar! Dit jaar ging ik geen taarten en quiches bakken, zalmwraps rollen, of andere culinaire hoogstandjes op tafel zetten… Nee, ik liet alles door vriendlief kant-en-klaar kopen. Voor iemand die altijd alles onder controle wil houden en alles zelf wil doen en maken is dat best een ietsjepietsje lastig. Maar weet je, ziek zijn zorgt er ook voor dat dingen die anders zo belangrijk lijken, zoals stofzuigen!, de was vouwen!, stof afnemen! en in dit geval een ‘perfecte’ paasverjaardag regelen even niet zo belangrijk meer zijn.

Pasen-3Lijstjes

Op zaterdag is Bram als een dolle door alle winkels geracet om mijn lijstje af te werken, van de Lidl, naar de Emté, de Aldi en Albert Heijn door naar de Hema voor taart en ten slotte nog naar de bloemist. Om 15:23 uur was uur alles afgevinkt en kon ik met een gerust hart verder uitzieken op de bank. Nu hadden we wel alles binnen, maar ik moest er niet aan denken om ook maar 1 hapje te nemen van al dat lekkers, ik had zelfs geen chocolade trek… echt niet…

Pasen-11e paasdag

Wakker worden, douchen, in de kleren, poging doen tot opruimen van speelgoed dat overal rondslingert, even in de spiegel kijken en door. Na de ochtend visite heb ik nog even een dik uur op de bank geslapen, dat was fijn en heeft mijn gesteldheid van de rest van de middag en avond positief beïnvloed denk ik. Tijdens het gourmetten bij opa en oma in Usselo heb ik mijn gekrompen maag namelijk heerlijk verwend met garnalen, biefstukjes, aardpeer (lekker!) en een pannenkoekje. Ravi heeft bij schemer het paasvuur, dat opa de afgelopen dagen zorgvuldig bouwde, aangestoken en na een glaasje Jagermeister bij het gloeiende vuur was het tijd om lekker op tijd naar bed te gaan.

2e paasdag

Pasen-4De dag begon met een liedje voor Bram en de cadeautjes van Bol.com natuurlijk. We ontbeten met een uitgebreid paasontbijt met mijn familie en ik voelde me zowaar iets opgeknapt. ’s Middags hebben we weer gegeten, nu in eigen huis, met Brams familie, ik genoot van de kant en klare taart, zalm, filet americain, croissantjes, salade en van een puntje van de, door zwager meegebrachte, befaamde en enige echte Nutella Pizza van de Happy Italy! Niemand vond het erg dat ik niet de hele ochtend in de keuken stond, ik ook niet. We dronken een prosecco en proosten met de liefste mensen op het mooie leven, daar knapt een mens van op!

No comments yet.

Join the Conversation