Franse truttigheid

Franse-truttigheid

Als ik aan Franse mode denk, aan Fashionable Paris, dan denk ik aan chique, mooie, luxe stoffen en zeker niet aan oubollige stofjes en truttige patronen. Maar tijdens mijn vakantie in Frankrijk ben ik erachter gekomen dat er blijkbaar nog steeds veel vraag is naar Provençaalse stoffen, op z’n Frans: Tissus de Provence.

Zonnebloemen, pompoenen en sinaasappels

Ik ben niet vies van truttige retro, maar deze stoffen zijn niet aan mij besteedt. Zonnebloemen, pompoenen, sinaasappels, lavendel en veel oranje, geel en blauw kwamen op mij af in de, ook erg truttig ingerichte stoffenwinkeltjes in bijvoorbeeld Yvoire, een middeleeuws dorpje aan het meer van Genève.

Ik heb dus geen mooie stoffen meegenomen uit Frankrijk en eigenlijk ook weinig inspiratie opgedaan. De meeste tijd heb ik doorgebracht op de camping, zonder internet, stress en moetjes; heerlijk was dat! Maar nu ik weer terug ben in de ‘echte wereld’ en weer van alles moet, komen de kriebels om te creëren langzaam terug.

Op het programma staan een rokje, een geboortekaartje en daarna ben ik van plan om heel veel mooie creaties te maken die ik wil verkopen op de Kunstmarkt Hasselo in Hengelo op zaterdag 31 augustus. Ik sta hier samen met mijn GetGrafty collega’s Debbie en Marlou, reden genoeg om weer creatief aan de slag te gaan.

Voor mij geen dagjes naar het strand meer, maar overdag werken en ’s avonds naaien, knippen en spelden op zolder. Ja, mijn vakantie is weer voorbij 😉