#fitgirl vs #fitoldie

Eigenlijk moet ik een beetje lachen om de titel van mijn blog! #fitgirl vs #fitoldie. Ik Googlede de beide termen net even en vond bij #fitgirl allemaal strakke bootys en abs in combinatie met een sporty inimini outfit en een sexy blik. Nou dat is niet hoe ik mijzelf zie of hoe ik zou willen zijn. Als het vanzelf zou gaan, dan wel hoor! Natuurlijk 😂 Maar helaas, zo werkt het niet… Bij #fitoldie vond ik mijzelf dus wel… Ik heb blijkbaar ooit een Instagram post geplaatst met deze #…. En dat zegt, volgens mij, dat niemand zichzelf hiermee wil associëren.

#fitgirl

Dat deze hashtag het internet verovert heeft is een feit. #fitgirl staat voor fashion, food en fitness. De doelgroep zijn vrouwen van 16 tot 35 jaar. Dat betekent dat ik al 2 jaar over datum ben…. En dus over moet naar #fitoldie!

Fit zijn. Gezond zijn. Vitaal zijn. Slank zijn. Sportief zijn. Jezelf zijn. Voor mij betekent fit zijn dat je door gezond te eten, genoeg te slapen, bewegen, genieten en zo min mogelijk stress, de beste versie van jezelf kunt zijn. Ongeacht je leeftijd!

Ik was nooit een sporter, hell no!

Op school was ik wellicht best goed in sommige sporten, maar  ik vond het gewoon niet echt leuk. Je inzetten, zweten, vechten, dat was niets voor mij. Terwijl ik wel ontzettend competitief ben. Ik deed, mede daarom, ook wel fanatiek mee aan gym en schoolvolleybal- basketbal- of korfbal toernooien. Maar ik wilde niet voor vast deelnemen in een team. Ik rij vanaf mijn achtste paard, 25 jaar lang heb ik best fanatiek wekelijks gereden. Toen Ravi werd geboren ben ik wel geminderd, maar sinds de komst van Bodhi is het er gewoon niet meer van gekomen. Paardrijden doe je niet even, dat kost tijd en heel veel liefde. Die liefde is er nog, dus ik sluit niet uit dat ik het ooit weer oppak.

I don’t sweat, I sparkle!.

Bewustwording

Toen ik een jaar of 18 was ben ik mij bewust geworden van mijn lichaam. Ik was niet te dik, maar zeker niet slank. Ik ben door een vakantie in Cuba onbewust wat gewicht verloren. Maar voor mij was dit een breekpunt. Sindsdien ben ik bewust fitter. In het begin, toen ik op mijzelf woonde, was ik wellicht wat ongezond bezig. Ik viel af door heel weinig te eten, maar wel wijntjes te drinken. Ik heb toen ook een korte periode heel fanatiek gesport in de sportschool. Gelukkig bleef ik al vrij snel redelijk stabiel in gewicht toen ik weer ‘normaler’ ging leven. Ook ben ik begonnen met hardlopen.

Hardlopen

Ik liep ooit 8 km tijdens de Batavierenrace en had daarvoor ook flink getraind. Ik ben absoluut geen wedstrijdloper, dus hield het hierna bij rondjes van +/- 5 KM rondom huis. Heerlijke ontspanning en het gevoel hebben goed bezig te zijn. Ik heb tussendoor periodes niet hardgelopen en dan weer periodes wel. Naast hardlopen ben ik gek op wandelen, het liefst door het bos.

Bodybalance

Ik heb ook nog een jaar lang wekelijks een Full Body Workout gedaan. Loodzwaar, maar heel effectief! Nu ga ik elke week naar BodyBalance; een combinatie van fitness, tai chi, pilates en yoga. Heerlijk vind ik het. Het maakt me sterker en flexibeler.

Ik ervaar dat sporten en bezig zijn met mijn lichaam goed voor mij is. Ik voel me beter, minder moe en mijn lijf is flexibeler. Ik ben zo stijf als een hark namelijk! Ik heb ‘vroeger’ ook wel eens yoga oefeningen gedaan, gewoon thuis uit een boekje. Maar houd je vol, dan merk je echt verschil!

Voeding

Voeding is natuurlijk van groot belang om je fit te voelen. Eet je elke dag bij de Mac dan merk je dat je energie mist. Want gezond en gevarieerd eten geeft veel meer energie dan een hamburger. Voordeel is dat als je gezond en gevarieerd gaat eten, je ook minder gaat snaaien. Ik merk dit sinds ik elke morgen een kom havermout eet, met fruit en noten en ongezoete sojamelk. Dit geeft mij echt een vol gevoel tot dat ik rond 12 uur ga lunchen. Ik probeer zo gezond mogelijk te eten, maar wat ik al zeg, ik hoef geen #fitgirl te worden. Mede omdat ik mijn wijntjes, chocolade en andere snackjes niet op wil geven. Ik deelde al eerder een heerlijk en gezond recept voor granola en een recept voor pure havermoutrepen.

Fitbit

Ik kreeg een paar jaar geleden met kerst de Fitbit Charge 2 cadeau van mijn liefste. Dit is een activity tracker. Dit coole horloge zorgt ervoor dat mijn dagelijkse activiteiten en trainingen worden gemeten en geanalyseerd. Hij geeft ook nog de tijd weer, hoe tof! Ik heb er helaas een barst in gekregen en wilde eigenlijk nog een stapje verder. Dus kocht ik de Fitbit Versa. Naast dat hij heel erg mooi is, stimuleert hij me echt om genoeg en meer stappen te zetten.Bewust leven is het halve werk

Geen echte #fitgirl dus voor mij! Toch vind ik gezond bezig zijn en bewust leven erg leuk. Op het internet zijn veel lekkere recepten te vinden die ook écht lekker zijn. Ik geef ook aan veel standaard recepten mijn eigen draai. Ik kan gerust ’s middags een plak bananenbrood eten met een verse smoothie en dan ‘s avonds 3 wijntjes met een zakje gezoute nootjes wegwerken! Balans is het juiste woord.

Als je de ‘fout’ ingaat, geniet er dan ook heel erg bewust van!