Een verzameling van ‘spullen’

spullen

Ik zit op zolder achter m’n bureautje en kijk zo eens om me heen. Naar boven, naar links, rechts, beneden en voor me. Overal zie ik ‘spullen’ liggen, hangen en staan. Hobbyspullen zoals lief het noemt, een beetje een ouderwetse benaming, maar daar komt het wel op neer. Een hele muur vol met spullen waarmee ik ‘ooit’ nog ‘iets’ wil doen. Maar een label met wat en wanneer heb ik er nog niet aan gehangen, gewoon….ooit.

Ukkepuk

Maar nu er een nieuwe kleine ukkepuk aan zit te komen en wij niet gezegend zijn met 3 slaapkamers op de eerste verdieping, zullen we zelf naar zolder gaan verhuizen. Zo wordt de eerste verdieping straks een kinderparadijs. Als we dan niet de hele nacht willen hobby-en moet er toch echt opgeruimd worden. Dus ook weggooien, verkopen en weggeven behoort tot ons zolder-project-plan. Maar zo vervelend vind ik dat eigenlijk helemaal niet. Opruimen is best leuk, interessant en verhelderend. “Een opgeruimde ruimte geeft een opgeruimd hoofd” is een uitspraak die ik wel eens ergens heb gelezen. Aan de slag!

Ik sta op en pak de eerste box van de plank. De deksel gaat eraf, ik kijk, denk en begin gewoon. Een oude riem (lelijk!): weg! Een hele prop met keycords (hier kan ik nog wel wat mee): bewaren! Box na box wordt met minuscule precisie gesorteerd. De stapel ‘weg’ is opmerkelijk genoeg best groot. Na een paar uurtjes zien de planken boven me er een stuk geordender uit. Alleen nog even afstoffen!

Teleurstelling

Links van me liggen kussens, rechts oude magazines, onder me een halve zak met kersenpitten. Voor me een bakje met afgeknipte lintjes, visitekaartjes, knoopjes, labels en kleine roosjes. Al deze dingetjes hebben een eigen bakje, zakje of potje, dus ook dit sorteer ik netjes. Ik sta op, doe een stap terug en kijk….. Een soort teleurstelling gaat door me heen. Ja, het ziet er allemaal best netjes uit, die boxen zo recht gestapeld en een leeg bureautje. Maar toch lijken het niet minder spullen, terwijl dit de hele opzet was: meer ruimte creëren voor een bed.

Gelukkig voelde ik me na het leegkieperen van de bak ‘weg’ toch weer een stuk beter. Ik heb de overgebleven spullen gewoon echt nodig. Ik weet het zeker….ooit! Misschien morgen al, als ik een nieuwe tas wil maken, of een schilderij op canvas. Wat als iemand nou net die ene knoop mist die ik heb? Ik heb er honderden dus dat moet haast wel 🙂

Als straks onze zolder na het klussen weer ingericht kan worden en ik mijn creatieve hobby plekje weer opnieuw kan inrichten, kan ik altijd nog kijken wat er wel en niet meer past. Weggooien kan altijd nog en verplaatsen naar een andere plek is ook een optie, toch?!