Hiep hiep hoera, Bodhi is 3 jaar!

Afgelopen donderdag 13 april werd mijn kleine grote man alweer 3 jaar! De dag na de verjaardag van oma Tonny en 2 dagen voor de verjaardag van oma Els. Ik kon 3 jaar geleden helaas de 13e niet meer ontwijken, een dagje langer ophouden was echt geen optie! Ik herinner me nog dat ik, ruim een week over tijd, op de verjaardag van mijn schoonmoeder zat met mijn dikke buik. Het was warm, ik voelde me lomp, maar wel goed. Ravi werd met 42 weken en 1 dag geboren, dus ik dacht, ik heb nog wel even… Maar nee hoor, die nacht werd in een rap tempo, thuis in ons eigen bed, met Ravi op de bedrand, onze kleine Bodhi geboren.

Big things often have small beginnings

Nu zijn we alweer 3 jaar verder en heeft Bodhi zich ontwikkeld tot een super knap, slim en grappig ventje, mijn krullie! Hij doet alles in zijn eigen tempo en heeft sinds twee weken de oude loopfiets van zijn broer ontdekt. Dat Ravi al kon fietsen zonder zijwieltjes toen hij 2,5 jaar oud was boeit Bodhi geen drol! Bodhi houdt van diertjes, van knuffels (en knuffelen), van boekjes, hij kan heel goed zelf spelen en is onder andere gek op zijn neefje Kafter (Casper).

 

Bodhi 3 jaar

Ik bedenk me altijd achteraf dat ik even een geluidsopname moet maken van zijn uitspraak. Zo schattig, maar nu lachen we er nog om, wat nou als hij nog zo praat als hij 18 is! De R en de S vindt hij moeilijk. Javi (Ravi) wil jaterrrrr (water) hebben. En die rrrr is een Gooise R, met zo’n lekkere rrrollende klank erin. Geen idee wie hem dat heeft aangepraat, maar die laten we erin, dat vergroot zijn kansen op de arbeidsmarkt 🙂 Klinkt toch intelligenter dan een plat Twents accent, toch?

Op de zee passen (Op de WC plassen)

Bodhi heeft ons beloofd dat als hij 3 jaar zou zijn, hij op de wc zou gaan plassen en poepen. Nou, inmiddels is hij al 5 volle dagen 3 en na 1 poging vond hij het wel welletjes. Een heel klein stemmetje in mij dacht, wie weet…… Niet dus! We gaan in onze vakantie wel rustig aan oefenen, to be continued dus!

Bodhi 3 jaar

Ice, ice baby!

Cadeautjes

Wat geef je een kind dat alles al heeft? Zoals 67 diertjes, 38 boeken, 26 knuffels, 91 auto’s, 16 rassen dino’s en een loopfiets! Wij gaven hem een keukentje van de Ikea. Iets dat, vooral broerlief, al heeeeeel lang zooooo graag wilde. Overal waar mijn jongens zijn en er ook een Ikea keukentje is, worden ze er als magneten naartoe getrokken en spelen ze er uren zoet mee (nou minuten dan, was ik ook al blij mee 🙂 Alle credits voor de Ikea, want het keukentje met accessoires is nou eenmaal heel erg leuk! Ook kreeg hij een mini keukenschort met bijpassend schattig koksmutsje, verschillende formaten pannen en vele andere handige keukenbenodigdheden. Hij kreeg ook nog een zandbak schelp, een Playmobil wildlife ranger terreinwagen, 2 grote dino’s, een dekbedovertrek met dino’s en een Bob de Bouwer auto met geluid, leuk!!! En ik gaf hem nog iets leuks, namelijk een persoonlijk voorleesboek: Wat een pech, mijn naam is weg. Een superleuk boekje dat ik mocht uittesten via de website LostMyName.

Bodhi 3 jaar

Patatjes als traktatie 🙂

Traktatie

Patat met mayo, dat trakteerde Bodhi op het kinderdagverblijf. Normaal ben ik degene die Pinterest afstruint naar de ‘perfecte’ traktatie, daarna een uur door de winkel loop zoekend naar de juiste producten en hierna nog de hele avond in de keuken sta om het klaar te maken en in te pakken zodat het de volgende dag niet verpietert is! Deze keer kwam Bram met het idee en hij voerde het ook nog geheel en alleen uit, zonder te klagen! Topman 🙂

We zijn ondertussen alweer 5 dagen, 3 verjaardagen en de Paasdagen verder en ik heb het wel weer even gehad met de slingers, eieren, taart en cadeautjes. Ook met de luiers trouwens, maar daar zijn we voorlopig nog niet vanaf denk ik, zucht!

Bodhi 3 jaar