Binnen de lijntjes eten

binnen-de-lijntjes

Mijn zoon van bijna 2 jaar oud kan al best goed zelfstandig eten. Minstens 2/3 van de maaltijd komt in zijn mond terecht en afhankelijk van hoeveel er op zijn bordje ligt is hij daar vaak erg tevreden mee. Hij groeit als kool dus hij zal vast genoeg binnenkrijgen.

Helaas beland 1/3 van de maaltijd vaak of op de grond, of all-over zijn kleren. Voornamelijk doordat hij het zo lekker overal in wrijft met zijn, ook onder het eten zittende kleine handjes. En ook een groot deel blijft om zijn mond hangen en wordt vanuit daar uitgesmeerd over wenkbrauwen, neus en haar. Zo af en toe druipt er een klodder vanaf en beland dan op of de grond of in zijn kleren en als je geluk hebt op de slab. Kortom, het is een grote smeerboel.

Nu is dit leuk, grappig en soms ook wel schattig, het levert in ieder geval vaak een erg leuk fotomoment op. Maar wanneer je, in je nette werkkloffie, uitgeblust het eten op tafel zet en hij in zijn schattige Jip en Janneke- Koningsdag-editie shirtje met leuk kort broekje aan tafel zit, houd ik liever al onze kleren ‘schoon’. Nu weet ik ook wel dat ‘schoon’ niet samengaat met een jongen van bijna 2, maar er zitten verschillen tussen, een vlekje hier en daar bij hem en twee outfits die betast, besmeerd en onder de yoghurt, tomatenpitjes met pastasaus zitten.

Slabbetje

Een standaard slabbetje heeft niet genoeg oppervlakte om alles op te vangen wat er niet in het mondje beland, daarom gebruiken wij vaak een kliederschort, gewoon van de Ikea en ook uitwasbaar. Dit lijkt natuurlijk dé oplossing, ware het niet dat mijn zoon dit schort binnen no-time van zich af trekt en met dit weer is deze plastic schort ook niet echt hittebestendig. Dus een perfecte kliederslab moet nog ontdekt worden.

Getver

Hierbij enkele eisen en wensen; de slab moet het lichaam voldoende bedekken, zoals bijvoorbeeld een vuilniszak die je over je hoofd trekt, maar dan wel esthetisch verantwoord, het moet uitwasbaar zijn, absorberend, en niet gemakkelijk af te krijgen. En totdat ik de perfecte slab heb gevonden of zelf heb gemaakt, blijft er constant een lapje op tafel liggen waarmee ik vieze vingers, handen en ellenbogen meteen kan afnemen. En natuurlijk zal een kind nooit schoon zijn, getver, dat zou gek zijn, maar er is altijd ruimte voor verbetering, helemaal wanneer het ook tijdbesparend kan zijn.

Dus als er iemand is die dé oplossing heeft, laat het me weten. Ik sta open voor inspiratie om zelf dé super-slab te maken.