Recept: Aziatische pompoensoep

Het pompoenseizoen gaat beginnen! Ik heb de pompoenen in verschillende soorten en maten al zien liggen in de supermarkt en ook aan de kant van de weg, bij van die kleine stalletjes. Ik ben gek op gerechten met pompoen en ik hoop jullie ook. Ik deel in deze blog mijn recept voor een heerlijke Aziatische pompoensoep met jullie.

Wist je dat pompoenen…

  • heel gezond zijn, omdat ze weinig calorieën en veel vezels bevatten.
  • uit Midden- en Zuid-Amerika komen, waar ze al duizenden jaren voor Christus werden verbouwd.
  • behoren tot de komkommer-achtigen, zoals de meloen, augurk en courgette.
  • wel 2 maand bewaard kunnen blijven bij een temperatuur tussen de 12 en 15 graden.
  • er in meerdere soorten zijn. Je hebt de flespompoen, oranje hokkaido, spaghettipompoen, kabocha en de gewone (halloween) pompoen.

Recept voor een Aziatische pompoensoep

Ingrediënten voor +/- 4 porties

  • 1 eetlepel kokosvet
  • 2 teentjes knoflook (in kleine stukjes gehakt)
  • 1 ui of 2 sjalotjes in stukjes gesneden
  • 500 ml groentebouillon
  • 350 ml kokosmelk
  • 1 flespompoen (of andere soort) in stukken van +/- 2 x 2 cm gesneden.
    Met deze pompoen gereedschapset is dat echt een eitje.
  • stukje gemberwortel (2 cm) in kleine stukjes of een eetlepel gekonfijte gember
  • 2 grote winterwortels in stukjes
  • sap van 1 limoen

Voor het serveren:

  • kokoschips- of rasp
  • koriander
  • chili vlokjes (als je daar van houdt)
  • schepje zure room

Bereiden van de Aziatische pompoensoep

Verhit het kokosvet in de pan op laag vuur (in deze pan komen ook de rest van de ingrediënten, dus pak meteen de juiste (soep)pan, zoals deze roze <3) . Fruit de gember, knoflook en de ui of sjalotjes tot het heerlijk begint te geuren (let op dat het niet verbrandt). Voeg nu de kippenbouillon, kokosmelk, limoensap, de wortel en de pompoen toe en breng het geheel aan de kook. Laat het doorkoken tot de pompoen en de wortel zacht wordt (prik er even met een vork in).

Pak de blender en mix de soep tot een glad geheel. Pas met mixen op dat de soep niet in het rond vliegt, een pompoen vlek is niet zo charmant 😉 Serveer de soep gegarneerd met kokos, koriander, chilivlokjes en een schepje zure room.

Eet smakelijk!

Ben je op zoek naar andere lekkere recepten? Bekijk dan mijn blogs in de categorie Food.