A blog a day keeps the doctor away

Ik wil weer een blog schrijven, ik vind het leuk om een blog te schrijven, ik heb al veel te lang geen blog meer geschreven, maar….. wanneer en waarover?

Maryke-Mondria-bloggenNadenken

Er zijn nu enkele nachten overheen gegaan, waarin ik heb liggen nadenken, want dat doe ik graag, o.a. over het onderwerp van deze blog. Vandaag, nu, heb ik nog steeds geen idee en begin ik maar gewoon te typen, we zien wel of dat, wat er op het scherm verschijnt, vermakelijk genoeg is voor jullie om te lezen. Want a blog a day, keeps the doctor away en als ik daar met mijn blog aan kan bijdragen, zou dat natuurlijk erg leuk zijn. Ik houd het bij mijzelf en typ gewoon wat er in mij opkomt, dat is meestal de way to go als ik iets op papier wil zetten. Teksten spoken door mijn hoofd, perfect lopende zinnen, hilarische woordgrappen, diepgaande quotes. Op het moment dat ik met mijn vingers het toetsenbord aanraak is alles weg, geen spoor meer van een literair epistel. Slechts halve zinnen en spontaan opkomende gedachten nemen het dan over. Het zou voor mij dé oplossing zijn om een stekker in mijn hoofd te pluggen en deze via Word uit te lezen. Dat scheelt ook tijd en spelfouten, want in mijn hoofd maak ik die natuurlijk niet!

Inspiratie is mijn voedingsbodem

Maar helaas, jullie moeten het doen met wat hier staat, een niet onderbouwde blog over hoe het in mijn hoofd gaat als ik geprikkeld wordt om iets creatiefs te mogen ondernemen. Het schrijven van een blog, het ontwerpen van een geboortekaartje, het creëren van een boxzak, tas of etui, of het haken van een babydekentje. In mijn hoofd is alles mogelijk, heb ik al prachtige kleurencombinaties samengesteld, stofjes op elkaar afgestemd, lettertypes verwerkt tot kunstwerkjes. Maar als ik dan de mouwen opstroop, begint onzekerheid over patronen, kleuren, stoffen, woorden en lettertypes. De creativiteit in mijn hoofd moet gevoed worden met inspiratie, inspiratie is mijn voedingsbron om te kunnen creëren. Gelukkig laat ik me gemakkelijk inspireren en lukt het me uiteindelijk vaak toch om iets moois en persoonlijks neer te zetten, waar ik hopelijk ook een ander weer mee kan inspireren.

Kortom, mijn hoofd ratelt van de creativiteit en maakte daarom ook een sprongetje toen ik las dat er om een blog werd gevraagd. Het is geen Flow of Libelle column geworden, maar ik heb mijn creatieve schrijfuitdaging weer gehaald, mijn doktersafspraak kan weer even verzet worden.